Tros Gouden Uren op Radio 2 in teken van Eurovisie Songfestival

Het radioprogramma ‘Tros Gouden Uren’ staat komende week in het teken van het Eurovisie Songfestival en brengt de luisteraars alvast in de stemming. Ook dit jaar presenteert Daniël Dekker de radioshow op de publieke zender Radio 2 live vanaf 09.00 uur ’s morgens vanuit het ‘episch centrum’ dat dit jaar in de Zweedse stad Malmö ligt.

Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 mei staat de Tros in het teken van het Songfestival. Anouk, die met het nummer ‘Birds’ Nederland vertegenwoordigt, schuift een aantal keer aan en praat met Daniël over haar verwachtingen en ervaringen.

Ook de concurrentie komt aan bod. Zo bezoeken de inzendingen van Denemarken (Emmelie de Forest), Engeland (Bonnie Tyler) en de Oekraïne (Zlata Ognevich) de mobiele radiostudio en geven zij hun mening over de Nederlandse inzending. Jan Smit, die samen met Daniël Dekker het commentaar verzorgt bij de halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival, komt een aantal keer langs en geeft zijn kijk op dit grootse muziekevenement.

In de halve finale op dinsdag 14 mei treedt Anouk als achtste aan. De rest van de line up staat hieronder.  [Radiowereld.NL]

Line up
01: Oostenrijk Natlia Kelly * Shine
02: Estland Birgit * Et Uus Saaks Alguse
03: Sloveni* Hannah * Straight Into Love
04: Kroati* Klapa s Mora – Mi*erja
05: Denemarken Emmelie de Forest * Only Teardrops
06: Rusland Dina Garipova * What If
07: Oekrane Zlata Ognevich * Gravity
08: Nederland Anouk * Birds
09: Montenegro Who See * Igranka
10: Litouwen Andrius Pojavis * Something
11: Belarus Alyona Lanskaya * Solayoh
12: Moldavi* Aliona Moon * O Mie
13: Ierland Ryan Dolan * Only Love Survives
14: Cyprus Despina Olympiou * An Me Thimasai
15: Belgi* Roberto Bellarosa * Love Kills
16: Servi* Moje 3 * Ljubav Je Svuda

Gerelateerde berichten