100%NL en 8FM winnaars veiling FM-vergunningen

De commerciële zender 100%NL krijgt er een nieuwe zender bij. 100%NL is winnaar geworden van de veiling van de landelijke FM-vergunning, zoals Radio.NL al eerder vandaag publiceerde. Maar ook het Brabantse radiostation 8FM is winnaar geworden van een regionale zender rondom Kaatsheuvel. De veiling van beide vergunningen is georganiseerd door Agentschap Telecom.

Kavel A7 / 100%NL
Voor de landelijke FM-vergunning, kavel A7, waren 7 aanvragen op tijd ingediend. Ad Venture Radio B.V., een dochter van 100procentNL, is de enige aanvrager die voldeed aan alle in de veilingregeling gestelde eisen. Zij heeft een bod uitgebracht van € 828.819. Tevens is conform het digitaliseringsbeleid aan Ad Venture Radio een vergunning voor digitale radio-omroep verleend.

Vanaf (uiterlijk) 1 september start (landelijke) digitale etherradio in Nederland. Afgelopen jaar is het kavel gebruikt om ontvangstproblemen in Noord-Nederland op te vangen. Die waren ontstaan na de brand van de zendmast Smilde.

Kavel B38 / Radio 8FM
Voor de regionale commerciële FM-vergunning met een dekking in de regio Kaatsheuvel (kavel B38) hebben drie partijen een aanvraag ingediend. TiDa BV, eigenaar van 8FM, voldeed als enige aanvrager aan alle in de veilingregeling gestelde eisen. Zij heeft een bod uitgebracht van € 40.888.

De FM-vergunningen van 100%NL en Radio 8FM lopen van 4 juli 2013 tot en met 31 augustus 2017. [Radiowereld.NL]