Duitse landelijke PO eind 2014 van midden- en langegolf

De Duitse landelijke publieke zenders Deutschlandfunk en Deutschlandradio Kultur verdwijnen zeer waarschijnlijk eind 2014 van de midden- en lange golf. De stroom verslindende zenders gaan uit kostenoverwegingen uit. Het geld dat hiermee bespaart wordt, wordt geïnvesteerd in digitale etherradio DAB. Ook de regionale omroep NDR gaat zijn AM-zenders uitzetten.

Duitse landelijke PO eind 2014 van midden- en langegolf Deutschlandfunk zendt momenteel nog uit via de langegolffrequenties 153 en 207 kHz en een zevental middengolffrequenties, waaronder 1269 en 549 kHz. Deutschlandradio Kultur zendt uit via de langegolffrequentie 177 kHz en de middengolffrequentie 990 kHz.

Lees verder in het DAB Dossier van Nederland voor meer ….

Gerelateerde berichten