Radio 10 na 10 jaar terug op FM

[Update] Radio 10 keert na 10 jaar afwezigheid terug op de FM. Het landelijke radiostation met ‘De Grootste Hits Aller Tijden’ wordt binnen enkele weken door 100%NL overgenomen. 100%NL verkreeg vorige maand het laatst overgebleven beschikbare landelijke FM-pakket.

Door op dat nieuwe landelijke FM-pakket Radio 10 te gaan uitzenden, is het Nederlandse radiolandschap weer helemaal compleet.

Momenteel behoort Radio 10 Gold nog tot de Talpa Radio Groep. Het radiostation was de afgelopen jaren te beluisteren via onder meer de kabel, op AM en via internet, maar niet op FM. Dit blijft zo nog even totdat de overname helemaal is afgerond. De Talpa Radio Groep mocht zelf niet meedoen aan de recente veiling van FM-frequenties, omdat met de stations 538 en Slam FM deze groep al de maximaal toegestane hoeveelheid radiofrequenties in de FM-band bezit.

De overname begin volgende maand van Radio 10 Gold door 100%NL maakt het vanaf dan mogelijk dat het legendarische radiostation wel weer in vrijwel heel Nederland op de FM te beluisteren zal zijn.

‘Radio 10 Gold’ wordt ‘Radio 10’
Na de overname zal de naam van het radiostation onmiddellijk wijzigen van ‘Radio 10 Gold’ in ‘Radio 10’. De slogan blijft “De Grootste Hits Aller Tijden”. In ruil voor de levering van Radio 10 Gold aan de organisatie achter 100ProcentNL, verkrijgt de Talpa Radio Groep een minderheidsbelang in zowel het nieuwe Radio 10 als in 100%NL.

De FM-frequenties waarop binnenkort het Radio 10-programma te horen zal zijn, zijn sinds woensdagavond in de lucht. Sindsdien was non-stop het nummer ‘Everyone’s a winner’ van Hot Chocolate te horen.

Luisteraars kunnen ze vanaf nu inprogrammeren op hun radio-ontvangers, en in afwachting van de komst van Radio 10 meteen al gaan genieten van De Grootste Hits Aller Tijden.

Algemeen Directeur Carlo de Boer: “Wij zijn zeer verheugd met de overname van Radio 10 en de mogelijkheid om Radio 10 de komende jaren verder uit te bouwen”.

100%NL oprichter / directeur Herbert Visser: “Voor mij voelt dit als thuiskomen. Vanaf de start van dit radiostation in 1988 was ik er jarenlang werkzaam, en mocht zelfs het station ooit openen met de allereerste nieuwsuitzending. Radio 10 is een prachtig radiostation dat al 25 jaar uitzendt en op elke radio te horen dient te zijn; en dus ook op FM.

De komende weken zijn er dus 2 verschillende ‘Radio 10’s’ in de lucht; de door Talpa gerunde Radio 10 Gold dat te beluisteren is via de kabel, satelliet, internet en de AM-frequentie 828 khz. En het nieuwe FM-etherstation dat de Grootste Hits Aller Tijden vanaf nu al ten gehore brengt, en dat we voor ’t gemak maar “Binnenkort Radio 10” noemen.”

Commercieel Directeur 538Groep Joris van der Pol: “Luisteraars van Radio 10 wachten al jaren op een FM frequentie om daarmee hun favoriete radiostation echt overal te kunnen ontvangen. We zijn blij dat dat via deze constructie zal gaan gebeuren!

Luister hier naar nieuwslezer Herbert Visser. Hij maakte het nieuws officieel bekend op Radio 10.  [Radiowereld.NL]

FM-frequenties waarop “Binnenkort Radio 10” te beluisteren is:

In Zuid-Holland, Friesland en Drenthe op 103.8 FM
In Noord-Holland op 87.7 FM, 103.6 FM en 104 FM
In Flevoland en rond het Ijsselmeer op 87.7 FM
In ’t Gooi op 88.1 FM
In de regio Haarlem op 104.0 FM
In de regio Utrecht op 87.8 FM
In Zeeland op 93.0, 93.3 en 103.8 FM
In heel Gelderland op 104.1 FM
In Noord Nederland op 87.6 en 103.8 FM
In Zuid Limburg op 91.1 FM
In Noordoost Brabant op 87.9 FM
Lichtenvoorde op 103.9 FM staat nog uit