3voor12 Award voor Jacco Gardner

Jacco Gardner heeft dinsdagavond de 3voor12 Award gekregen voor zijn debuutalbum Cabinet of Curiosities. Samen met de prijs kreeg de 25-jarige Gardner 1203,12 euro uit handen van 3voor12-eindredacteur en juryvoorzitter Willem van Zeeland.

“De winnaar heeft een album gemaakt waar je lekker bij weg kunt dromen en waar je een hele wereld bij kan fantaseren”, zo valt te lezen in het juryrapport. “Het resultaat klinkt misschien bestudeerd uit een ver verleden, maar er is zeker heel goed over nagedacht: zo zijn alle koortjes van ABBA-niveau qua ‘catchyness’. Dit is zo’n nederpopklassieker waar je twintig jaar later nog over praat. Een tijdloos album.”

De 3voor12 Award is een prijs voor het beste Nederlandse album van de afgelopen twaalf maanden. Gardner kreeg zijn onderscheiding in de Amsterdamse Melkweg. Onder de eerdere winnaars zijn De Jeugd van Tegenwoordig, De Staat, Moss, I Am Oak en Blaudzun. Novum/Radio.NL

Gerelateerde berichten