VK: Minder radiostations via DAB in het noordwesten

Inwoners van het noordwesten van Engeland moeten het doen met minder radiostations via DAB. Afgelopen woensdag is het regionale DAB-net “North West England” uit de lucht gehaald. Van de 11 radiostations die uitzonden via dit net zijn er slechts drie naar lokale DAB-netten gemigreerd.

In oktober 2012 werd bekend dat MXR, waarvan Global Radio de grootste aandeelhouder is, besloten had zijn licenties niet meer te verlengen.

MXR is eigenaar van vijf regionale multiplexen in het zuiden van Wales, de West Midlands (regio Birmingham), Yorkshire (regio Leeds/Middlesbrough), het noordwesten van Engeland (regio Manchester/Liverpool) en het noordoosten van Engeland (regio Newcastle).

Doordat de licenties niet verlengd zijn, worden de multiplexen momenteel gefaseerd afgeschakeld.

Lees verder in het Grootste DAB Dossier van Nederland

Gerelateerde berichten