Achtduizend handtekeningen tegen Dokter Corrie

De initiatiefnemers van een petitie tegen Dokter Corrie, die sinds dit schooljaar seksuele voorlichting geeft in het School-tv Weekjournaal, hebben dinsdagmiddag achtduizend handtekeningen overhandigd aan de Tweede Kamer. De kans dat zij hun zin krijgen, is echter klein.

De mensen achter de petitie zijn ouders die zich niet kunnen vinden in de manier waarop Dokter Corrie seksualiteit bespreekt. Ze willen dat het item verdwijnt uit het School-tv Weekjournaal en vragen Kamerleden zich daar maandag hard voor te maken tijdens een debat over het mediabeleid.

De meeste partijen lijken echter niet gevoelig voor de argumenten van het anti-Corriekamp. “Dit is niet de verantwoordelijkheid van de Tweede Kamer. Ouders moeten dit met de school bespreken”, stelde VVD-Kamerlid Matthijs Huizing. [Radio.NL/Nvum]

Gerelateerde berichten