Frits Spits verrast met eigen straat

Omroepcoryfee Frits Spits heeft voortaan een eigen straat. Tijdens een televisieopname onthulde de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes maandagavond dat de Audioweg in Hilversum Frits Spitsstraat gaat heten.

De onthulling vond plaats tijdens een surpriseparty ter gelegenheid van het naderende afscheid van Frits Spits als programmamaker die al 18 jaar dagelijks voor de KRO het programma Tijd voor Twee presenteert, op Radio 2. Voor zijn overstap naar de KRO maakte Spits 15 jaar lang furore met zijn dagelijks uitgezonden Avondspits. Beide programma’s waren zeer populair bij radioluisteraars.

KRO Mediadirecteur Taco Rijssemus: “Geweldig en terecht dat Frits geëerd wordt met de Frits Spitsstraat. Bijzonder toepasselijk voor een radiomaker die al 40 jaar succesvolle programma’s maakt als de Avondspits, Tijd voor Twee en De Strepen van Spits. Zijn verdienste voor de Nederlandse muziekradio is zeer groot.”

Spitsuur
De KRO zendt op 22 december het programma Spitsuur uit, waarin in filmpjes en met verhalen wordt teruggeblikt op een 40-jarige carrière in het hart van de Nederlandse radio. Bekende vakgenoten als Erik de Zwart, Jeroen van Inkel en Robert ten Brink en Nederlandse artiesten als Guus Meeuwis, Frank Boeijen, Rob de Nijs, Krystl en Youp van ’t Hek werken mee aan een hommage.

Saillant detail is dat de opname van dit programma op 18 november de vorm had van een surpriseparty. Frits Spits verkeerde in de veronderstelling plaats te nemen in een muziekjury maar werd door KRO presentatrice Anita Witzier de Amsterdamse popzaal de Melkweg ingelokt, waar meer dan 350 mensen hem zaten op te wachten, om hem een onvergetelijk afscheid te bezorgen.

Spitsuur, de supriseparty voor Frits Spits, is te zien op 22 december om 23.00 uur op Nederland 1. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten