Tv-serie over Daltonbende in de maak

De Daltonbende krijgt een eigen televisieserie. De Amerikaanse kabelzender FX ontwikkelt een zes uur durende miniserie over de criminele gebroeders Dalton.

De Daltonbende krijgt een eigen televisieserie. De Amerikaanse kabelzender FX ontwikkelt een zes uur durende miniserie over de criminele gebroeders Dalton, die aan het einde van de negentiende eeuw onrust zaaiden in het Wilde Westen.

De serie wordt gebaseerd op het boek Desperadoes uit 1979 van Ron Hansen, schrijft film- en tv-website Deadline maandag. De Daltonbende bestond uit vier broers en was berucht vanwege zijn gewelddadige trein- en bankovervallen.

In Nederland zijn de Daltons vooral bekend als de boeven in de Lucky Luke-strips. Vanwege het agressieve karakter van de Daltons, koos striptekenaar Maurice ‘Morris’ De Bevere voor zijn strip voor de fictieve neven van het viertal.

[NOVUM]