Amerikaanse serie Dr. Hart in het nieuwe jaar bij Net5

De Amerikaanse serie Dr. Hart is vanaf januari bij Net5 te zien, in de Verenigde Staten bekend onder de naam Hart of Dixie. Daar is inmiddels seizoen 3 te zien. Dr. Hart is vanaf woensdag 8 januari 2014 wekelijks om 20.30 uur bij Net5 te zien met dubbele afleveringen.

De jonge New Yorkse dokter Zoe Hart is net afgestudeerd en ziet haar droombaan aan haar neus voorbij gaan. Met tegenzin neemt ze het aanbod aan van een huisartsenpraktijk in Alabama. De stadse Zoe heeft veel moeite met de bewoners en dorpse leefomstandigheden. Als ze op het punt staat om de handdoek in de ring te gooien en terug te keren naar New York, lijkt het of Zoe een sterkere band heeft met het dorp dan ze aanvankelijk dacht.

Zoe Hart heeft een prachtige cijferlijst en maakt kans op een prestigieuze beurs na haar afstuderen. Ze denkt alles onder controle te hebben en haar droombaan als cardio-thoracaal chirurg binnen te halen om zo in haar vaders voetsporen te treden. Maar dan wordt Zoe afgewezen voor de beurs, omdat ze te weinig gevoel in haar werk legt. Wanhopig reageert ze op het enige aanbod dat ze heeft liggen van Dr. Harley Wilkes met een huisartsenpraktijk in BlueBell, Alabama.

Zoe zet haar trots opzij en reist naar het kleine plaatsje in het zuiden. Daar blijkt echter dat dokter Wilkes is overleden en zijn praktijk heeft achtergelaten voor dokter Hart. Tot overmaat van ramp ligt Zoe al snel in de clinch met sommige dorpsbewoners. Ze staat op het punt te vertrekken, als haar moeder met de schokkende waarheid komt: Harley Wilkes is Zoe’s echte vader. Verbijsterd besluit Zoe in BlueBell te blijven om meer over haar vader te weten te komen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten