Dakar Rally twee weken lang bij RTL 7

De Dakar Rally gaat op zaterdag 4 januari 2014 weer van start. Het startschot voor de spectaculairste rally ter wereld wordt gegeven in het Argentijnse Rosario. Vanaf dan kan de RTL 7–kijker ruim twee weken lang de competitie volgen. Allard Kalff en Tom Coronel zijn ter plekke en doen dagelijks verslag bij RTL 7.

De Dakar 2014 kent in 2014 480 deelnemende voertuigen, met 700 deelnemers in totaal. De groeiende populariteit van de Dakar-uitzendingen in Nederland heeft er voor gezorgd dat er ook steeds meer Nederlanders aan het Dakar-avontuur zijn gaan deelnemen. Het Nederlandse deelnemersveld is de op een na grootste ter wereld met maar liefst 27 wedstrijdtrucks.

De deelnemers krijgen in totaal circa 9000 km in dertien stages voor de kiezen. Drie daarvan zijn langer dan 600 kilometer. De route van de Dakar Rally start in Rosario. Een week lang blijven de teams in Argentinië om vervolgens richting Bolivia te rijden. De finale vindt plaats in de Atacama woestijn van Chili met de finish in kustplaats Valparaíso.

RTL7 zal dagelijks van zaterdag 4 januari tot en met 19 januari rond 22.30 uur verslag doen van de Dakar Rally. De herhaling is de volgende dag om 18.00 uur. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten