Frans onderzoek naar tijdschrift om racisme

De Franse regering heeft een onderzoek wegens racisme ingesteld naar het tijdschrift Minute. Op de cover van het tijdschrift werd de zwarte Franse minister van justitie Christiane Taubira vergeleken met een aap.

In een verklaring zei de Franse premier Jean-Marc Ayrault dat de regering de kwestie onder de aandacht heeft gebracht van het openbaar ministerie in Parijs. Het tijdschrift zou de Franse wet tegen racisme hebben overtreden.

Het magazine schreef op de cover ‘Sluw als een aap, vindt Taubira de banaan weer’, een verwijzing naar een eerder incident, waarbij een jong meisje Taubira toebeet ‘haar banaan te gaan eten’. Ook vergeleek een politica van het extreemrechtse Front National op Facebook Taubira met een aap. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten