Joris Linssen herenigt vluchtelingen in tv-programma Joris United

Joris Linssen komt vrijdag (22 november) om 21.30 uur op Nederland 1 met het nieuwe tv-programma Joris United. In dit programma van de Ncrv reist Joris Linssen samen met Nederlandse vluchtelingen af naar een plek in de buurt van hun moederland om het onmogelijke mogelijk te maken.

Dit houdt in, een hereniging met hun moeder, zus of beste vriend die zij nooit meer dachten te ontmoeten.

Onderweg bespreken ze de gruwelijke dilemma’s van vluchtelingen en bezoeken ze kampen waar ze soms jarenlang woonden.

Joris Linssen: “In de acht jaar dat ik het tv-programma Hello Goodbye presenteerde vond ik de gezinsherenigingen van vluchtelingen altijd heel aangrijpend.

Nu ga ik samen met vluchtelingen terug naar de regio die ze moesten ontvluchten en uiteindelijk is er een ontmoeting met hun dierbaren, van wie ze dachten dat ze ze nooit meer zouden zien. Deze verhalen hebben mij diep geraakt en zullen ook de kijker niet onberoerd laten.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten