Journalist PowNews afgetuigd door Angolese diplomaten

Danny Ghosen, journalist van de publieke omroep PowNews, is mishandeld door ambtenaren. Danny Ghosen sprak woensdag Angolese diplomaten in Den Haag aan op hun foutgeparkeerde auto’s. PowNews zal woensdagavond de beelden van de vechtpartij uitzenden op Ned3 om 22.45 uur.

Ghosen kwam woensdagmiddag een aantal diplomaten en ambtenaren tegen toen bij de Angolese ambassade vier Jaguars fout geparkeerd stonden op het Lange Voorhout. De Powned journalist sprak de bezitters daarop aan.

Daarna werd Danny door enkele figuren van de ambassade herhaaldelijk geslagen. Het gevolg was een losse tand, pijn aan zijn oor en kaak en veel bloed. De diplomaten reden weg in de Jaguar met diplomatiek kenteken.

De verslaggever van PowNews heeft aangifte gedaan bij de politie. De gemaakte camerabeelden zijn ook overhandigd. Hoe de Powned journalist te werk gaat is in onderstaande YouTube filmpjes te zien.

Politie stelt onderzoek in
De Haagse politie onderzoekt of een verslaggever van Pownews is mishandeld door Angolese diplomaten. “Wij onderzoeken wat zich daar heeft afgespeeld”, aldus de politiezegsman. Ook zijn beelden van straatcamera’s veiliggesteld. Of het incident een vervolg krijgt is nog maar de vraag. Het Verdrag van Wenen biedt bescherming aan diplomaten, waardoor ze niet kunnen worden vervolgd. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten