Landelijke actiedag bij landelijke publieke radiostations

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO), SBS en RTL 4 organiseren maandag (18 november) een landelijke actiedag voor de ramp op de Filipijnen, waarmee geld wordt ingezameld voor Giro555. Maar gedurende de dag besteden de landelijke publieke radiostations hier ook veel aandacht aan.

De landelijke publieke zender Radio 2 organiseert op deze dag een marathonuitzending. Radio 2 komt vanuit een mobiele studio van 06.00 tot 20.00 uur vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Veel Nederlandse artiesten zullen tijdens de actiedag live optreden voor de actie. In het actiecentrum zit ook een belteam met BN’ers van 06.00 tot middernacht.

Alle landelijke publieke zenders zullen op deze dag regelmatig schakelen met Beeld en Geluid in Hilversum

Radio 1
– Radio 1 staat de hele dag in het teken van de actie voor de Filipijnen met speciale verslaggeving uit het rampgebied, gasten en deskundigen in de studio en live schakelingen met het actiecentrum.

Radio 2
– Radio 2 verzorgt de hele dag een marathonuitzending waarbij een keur van artiesten langskomt. De uitzending duurt van 6.00 tot middernacht live vanuit het actiecentrum in Beeld en Geluid.

3FM
– 3FM besteedt in al zijn programma’s aandacht aan de Filipijnen d.m.v. bijdragen van verslaggevers ter plaatse en verslag van de gebeurtenissen in Beeld en Geluid.

Radio 4
– Radio 4 schakelt in al zijn programma’s met een verslaggever die de hele dag aanwezig is bij Beeld en Geluid.

Radio 5
– Op Radio 5 Nostalgia zullen ‘Wekker Wakker’, ‘Tineke’s show’ en ‘Familie Nederland’ speciale aandacht besteden aan de actie.

Radio 6
– Radio 6 Soul & Jazz en FunX sluiten zich ook bij de actie aan. Ook op die stations zullen de collega’s van NOS op 3 verslag doen over de ramp en roepen de deejays hun luisteraars op om de actie te ondersteunen. [RadioNL]

Gerelateerde berichten