Meeuwis en Emerald bij Koninkrijksconcert

Guus Meeuwis en Caro Emerald treden op bij het gala van de tweehonderdste verjaardag van het Koninkrijk der Nederlanden. De avond is in Scheveningen.

Guus Meeuwis en Caro Emerald treden op bij het gala waarmee de tweehonderdste verjaardag van het Koninkrijk der Nederlanden wordt gevierd. De avond vindt plaats in het Circustheater in Scheveningen.

Ook Carel Kraayenhof, Arthur en Lucas Jussen en Robbert Dijkgraaf zijn namen die aan het programma op 30 november zijn toegevoegd. Eerder werd bekend dat Ruben Nicolai de avond presenteert.

Andere acts die op het podium staan zijn onder anderen zangeres Ruth Jacott, cabaretière Brigitte Kaandorp en rockband Racoon, ook astronaut André Kuipers werkt mee. De avond wordt geproduceerd door Albert Verlinde.

Eerder op de dag wordt de historische landing van Prins Frederik Hendrik op het Scheveningse strand nagespeeld. Huub Stapel wordt dan in een roeiboot op het strand gezet. Zevenhonderd figuranten doen mee.

Later wordt in de Ridderzaal in Den Haag de officiële viering afgetrapt. Naast een toespraak van premier Mark Rutte zijn er bijdragen van rapper Typhoon, actrice Halina Reijn en zangeres Ruth Jacott. Zij laten hun licht schijnen over verschillende thema’s van de viering, zoals bestuurlijke stabiliteit, persoonlijke rechten en vrijheden en internationale oriëntatie. De viering duurt tot 2015. In die periode staan zes landelijke activiteiten op het programma.

[NOVUM]