Nominaties Zilveren Radiosterrren 2013 bekend

Claudia de Breij (VARA, 3FM), Roosmarijn Reijmer (VPRO, 3FM) en Annemieke Schollaardt (TROS, 3FM) zijn genomineerd voor de Zilveren RadioSter Vrouw. De drie kanshebbers voor de Zilveren Radioster Man zijn Gerard Ekdom (AVRO, 3FM), Edwin Evers (Radio538) en Bert Haandrikman (KRO, Radio 2).

Zilveren RadioSter Vrouw
Claudia de Breij is dit jaar weer genomineerd. Ze viel afgelopen jaren al meerdere malen in de prijzen. Roosmarijn Reijmer maakt dit jaar voor de derde keer kans op de Zilveren RadioSter. Ook Annemieke Schollaardt won een paar jaar geleden al eens de Zilveren RadioSter maar ontbreekt wederom niet in deze lijst. De ster gaat in iedergeval naar 3FM.

Zilveren Radioster Man
In de bestaansgeschiedenis van de Zilveren RadioSter is Edwin Evers alle acht jaren genomineerd en mocht hem al drie keer mee naar huis nemen. Gerard Ekdom won de Ster al twee keer eerder en bleek ook dit jaar weer in de top 3 van meest populaire radiomannen te staan. Bert Haandrikman is voor de eerste keer kanshebber in deze categorie.

Het RadioGala van het Jaar
Tijdens Het RadioGala van het Jaar op donderdag 14 november 2013 wordt duidelijk wie de Zilveren RadioSterren 2013 mee naar huis nemen. Ook de winnaar van De Gouden RadioRing wordt dan bekendgemaakt.

Marconi Oeuvre Award
Radiopresentator Peter van Bruggen (65) mag eind dit jaar de Marconi Oeuvre Award in ontvangst nemen.

Daarnaast worden tijdens het Gala de Marconi Awards ook de twee andere vakjuryprijzen, de Marconi Award voor Aanstormend Talent en Marconi Award voor Beste Zender uitgereikt.

De AVRO zendt Het RadioGala van het Jaar live uit op donderdag 14 november vanaf 20.00 uur op Radio 2. De stembussen voor de Gouden RadioRing zijn inmiddels gesloten. [Radiowereld.NL]