Kort media nieuws: donderdag 27 maart 2003

Het ‘RTL Boulevard’-panel is een deskundige/commentator rijker: vanaf 1 april tussen 18.30 en 19.15 uur zal de Amsterdamse steradvocaat Bram Moskowicz jr. regelmatig op één van de drie krukken in de Hilversumse studio plaatsnemen om zijn visie te geven op de actualiteit en dan met name de misdaadonderwerpen. Dit zal hij doen naast Beau van Erven Dorens, Albert Verlinde, Peter van der Vorst, John van den Heuvel, Fiona Hering, Irene van de Laar, Wilfred Genee en Henkjan Smits.

Paul de Leeuw zal aanstaande dinsdag 1 april voor één week het ochtendprogramma “Goedemorgen Gordon” overnemen zo meldde NoordzeeFM. Vaste presentator Gordon treedt namelijk twee maal op in een uitverkochte Ahoy op 5 en 6 april. Vanwege de voorbereiding leek het NoordzeeFM beter om Paul de Leeuw vanaf 1 april uit te nodigen, die tijdelijk zijn radiowerkzaamheden zal overnemen.

Het radio programma van Isabelle op Radio 3FM zal vandaag en morgen worden gepresenteerd door Corne Klijn. Isabelle heeft 2 dagen vrij en Corne doet de vervanging.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op Radio.nl, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd is benoemd tot lid van de International Council of the National Academy of Television Arts en Sciences (NATAS). Deze organisatie staat bekend om de jaarlijkse uitreiking van de Emmy Awards en haar rol bij het stimuleren van internationale educatieve projecten.

Het Zwolse Dijkradio, aanvankelijk begonnen als webradiostation is een van de laatste nieuwe radiostations die zich heeft aangemeld om ook als commerciele omroepinstelling radioprogramma’s te mogen verzorgen. Het internet station heeft wil ook een etherfrequentie bemachtigen. Naast de toekomstige radio-uitzendingen blijft de Dijkradio ook via Internet online.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Regisseur Nanouk Leopold komt in 2004 met een Nederlandse speelfilm over de marathon van Rotterdam. Het is een zwarte komedie over vier mannen die in een garagebedrijf werken. Wanneer ze besluiten de marathon te gaan lopen, heeft dat grote invloed op de levens van het viertal. De eerste opnames staan gepland voor 13 april, de dag dat de marathon dit jaar wordt gelopen. De kosten van de film bedragen anderhalf miljoen euro.

Op zaterdag 3 en zaterdag 10 mei is de tweedelige televisie registratie van het muziekspektakel ‘Idols In Concert’ vanuit Ahoy tezien voor iedereen bij RTL 4.

Op maandag 14 april van 20.25 uur tot 21.55 uur zendt BNN de speelfilm 54 uit. In de film staat de roemruchte New Yorkse nachtclub 54 centraal. Het is voor het eerst dat de film op de Nederlandse televisie te zien is. Op maandag 12 mei beleeft ook de speelfilm Costa! zijn televisiepremière. BNN zendt de film van 21.00 uur tot 22.25 uur uit op Nederland 2.

De Holland Media Groep (HMG) stelt in samenwerking met Essent Kabelcom vanaf vandaag RTL i Text, de interactieve dienst van RTL 4, RTL 5 en Yorin, beschikbaar voor de klanten van TV Home Digitaal, de digitale televisiedienst van Essent Kabelcom.

Zondag 30 maart, tussen 21.05 en 22.00 uur, brengt SBS 6 de vijfde aflevering van een nieuw RUR- seizoen. In deze aflevering bij Jan Lenferink zijn Gerard Cox, Bridget Maasland en Tineke Verburg te gast. Speciale gast is Jomanda, die zichzelf tegenwoordig ‘Lady of the light’ noemt.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

SBS Broadcasting B.V. (SBS 6, NET 5 en V8) heeft het bestaande contract met de Amerikaanse distributeur Universal opengebroken en voor meerdere jaren verlengd. Het huidige contract werd in oktober 2000 afgesloten. Ook met RCV is er akkoord bereikt over een nieuwe filmdeal. Met beide deals is een bedrag gemoeid van miljoenen Euro’s. SBS verzekert zich hiermee wederom van topfilms voor de komende jaren.

Aan het einde van de zomer komt Nullsoft met een nieuwe mediaspeler, ‘WinAmp 5‘. Dit heeft het bedrijf zelf in zijn forum medegedeeld.

Aanstaande zaterdagavond is Radio 538 DJ Jeroen van Inkel vanaf 19.00 uur te gast in het programma Cafe Hollywood bij Isa Hoes op RTL4. Isa probeert er achter te komen wat mannen hebben met superhelden.

Vanavond is Jensen weer tezien op Yorin vanaf 21.30 uur, tegast zijn Carolien Tensen, Esther Hart en Miss World Azra Akin. Volgende week diva Patty Brard, Jody Bernal en Jean-Marie Pfaff.

Uitgever PCM is vorg jaar diep in de rode cijfers terechtgekomen. De uitgever van onder meer de Volkskrant, NRC Handelsblad en het Algemeen Dagblad leed in 2002 een verlies van ruim negen miljoen euro. Het jaar ervoor boekte PCM nog een bescheiden winst van twee miljoen euro. De uitgever had veel last van dalende advertentie-inkomsten, vooral bij de landelijke dagbladen. Ook de kranten-oplagen daalden, met NRC Handelsblad als uitzondering op de regel. Naast PCM presenteerde ook de uitgever van de Telegraaf rode cijfers. Het negatieve resultaat over vorig jaar was bijna vijf miljoen euro.

Heeft uw radiostation / mediabedrijf een vacature open staan, laat het weten aan Radio.nl. Nieuwe vacatures vind u op vacature.radio.nl

In verband met de situatie in het Midden-Oosten heeft de Wereldomroep extra korte-golffrequenties in de lucht gebracht, speciaal gericht op de landen rondom Irak. Kijk hier voor gedetailleerde informatie.

Ook BVN-TV zendt via de Eutelsat Hotbird-3 satelliet 24 uur per dag uit, in plaats van de gebruikelijke 8 uur per dag. Hierdoor is BVN-TV continu in een groot deel van het Midden-Oosten te ontvangen. Kijk hier voor gedetailleerde informatie.

Vanavond om 20.30 uur in alweer de vierde uitzending van ‘Patty’s Posse’ op Yorin zal de cameraploeg een verslag laten zien van Patty’s bezoek aan ‘Gordons Late Nicht Show’. Dit is het nieuwe programma van de Yorin-tvpresentator Gordon. Gordon heeft voor de opnames beginnen al een flink uit de klauwen gesprek met Patty wat afgelopen week niet te zien was. Tevens zal Patty nog wat laten zien over haar aanvaring met Patricia Paay waar afgelopen week de kranten over schreven.

Vanaf 1 april zal SBS stopen met het programma D’r op of d’r onder, Dit nieuwe programma is een talentenjacht die dagelijks op SBS6 te zien is. De oorzaak volgens de tv-zender zijn een combinatie van format en tegenvallende kijkcijfers. Men heeft al vervangende programma’s klaarstaan, maandag Shownieuws en van dinsdag tot en met vrijdag Diagnosis Murder.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.