Storing publieke omroep door noodstroomtest

De stroomstoring van zondagavond bij de publieke omroepen was vermoedelijk het gevolg van een noodstroomtest. De omroepen waren echter niet op de hoogte van de test en waren daardoor niet voorbereid op een noodscenario. Dat zei voorzitter van de publieke omroep Henk Hagoort maandagochtend op de publieke zender Radio 1.

De precieze oorzaak van de storing is nog niet bekend. Hagoort hoopt daar maandagmiddag over geïnformeerd te worden. Ook gaat hij intern kijken wat er mis is gegaan. Volgens hem kunnen uitzendingen normaal gesproken twintig minuten zonder stroom en toch doorgaan. “De aggregaten pakten het niet op toen de stroom uitviel en dat is vreemd”, aldus Hagoort.

Door de storing op het Mediapark in Hilversum waren uitzendingen van de publieke omroepen op radio en televisie tijdelijk niet te ontvangen. Even voor middernacht was de storing opgelost. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten