Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kijkcijfers realityserie Utopia blijven hoog

Mediamagnaat John de Mol was afgelopen maandag erg blij met de enorme kijkcijfers van zijn nieuwe programma Utopia. De eerste aflevering van de realityserie behaalde ruim 1.5 miljoen kijkers. De Mol “Ik was echt heel heel blij, omdat ik dit echt niet verwacht had”. Dinsdag waren het nog steeds 1.3 miljoen.

De sterke start van de show bij SBS6 verspreidt zich inmiddels als een lopend vuurtje onder Amerikaanse, Engelse Duitse en Franse tv-kopstukken.

Buitenland
“Er zijn al een aantal landen die een bezoek hebben aangekondigd”, aldus mediatycoon De Mol. “Die zullen zich wellicht wat bespoedigen, want dit gaat zo snel.” En dat is het doel van De Mol. Want als het format in Nederland aanslaat, kan hij het wereldwijd verkopen aan heel veel andere tv-zenders.

Remko van Westerloo: “De kijkcijfers van de eerste aflevering van Utopia overtreffen onze stoutste verwachtingen. We hadden de laatste dagen wel door dat het programma erg begon te leven, maar het is geweldig om te constateren dat dit zich ook vertaalt in mooie cijfers. Het is een mooie beloning voor iedereen die bij dit ambitieuze project betrokken is, en er de afgelopen maanden keihard aan heeft gewerkt.

Uiteraard is het nog te vroeg om te juichen, want Utopia zal zich de komende weken echt moeten gaan bewijzen en de weg is nog lang. Maar de eerste klap is een daalder waard en vandaag vieren wij een mooie lancering”.

Online
Ook online is er al veel belangstelling voor Utopia wat sinds 31 december te volgen is via internet. De website kon volgens volgens SBS al rekenen op 650 duizend unieke bezoekers en dertien miljoen pageviews, laat SBS dinsdag weten. Daarnaast werden vier miljoen keer video’s gestart en is de Utopia-app in de eerste week 110 duizend maal gedownload. Ook was Utopia tijdens de eerste uitzending even trending topic op Twitter.

De uitzendingen van Utopia zijn elke werkdag om 19.30 uur en elke zaterdag is er een compilatie om 18.00 uur te zien bij SBS6. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten