Deze maand veel live toptennis op FOX Sports

In februari start de betaalzender FOX Sports met exclusief live verslag van honderden wedstrijden toptennis van de tennistoernooien ATP World Tour Masters 1000, ATP World Tour 500 en Wimbledon.

De ATP World Tour Masters 1000 is een reeks van negen toernooien die in het heren tennis worden beschouwd als de meest aansprekende toernooien na de Grand Slams.

De ATP World Tour 500 is een serie van elf toernooien.

Het seizoen wordt afgesloten in Londen met de ATP World Tour Finals, waarin de acht beste spelers van het seizoen het tegen elkaar opnemen.

Het Grand Slam toernooi van Wimbledon is het oudste tennistoernooi ter wereld en tevens het meest prestigieuze toernooi in het professionele tennis. Alle wedstrijden die live uitgezonden worden op FOX Sports worden voorzien van deskundig Nederlands commentaar.

ATP World Tour Masters 1000 & ATP World Tour 500
Het live tennis op FOX Sports gaat 17 februari van start vanuit Brazilië met het Rio Open 500, het grootste tennisevenement in Zuid-Amerika. Nederland wordt in het deelnemersveld vertegenwoordigd door Robin Haase. Voor Rafael Nadal betekent het zijn eerste toernooi in 2014 op zijn favoriete ondergrond gravel.

Wimbledon
Het Grand Slam toernooi van Wimbledon vindt dit jaar plaats van 23 juni tot en met 6 juli. Wimbledon is het oudste tennistoernooi ter wereld (sinds 1877) en tevens het meest  prestigieuze toernooi in het professionele tennis. Er strijden dit jaar 128 enkelspelers in verplicht witte kleding op het legendarische gras om de titel. Wimbledon kent slechts één Nederlandse kampioen. In 1996 schreef Richard Krajicek geschiedenis door in de finale de Amerikaan Malivai Washington te verslaan. Twee jaar later behaalden Jacco Eltingh en Paul Haarhuis de titel in het dubbeltoernooi.

ATP World Tour Finals
Klapstuk van het ATP seizoen is de ATP World Tour Finals in Londen(9 – 16 November). De acht beste spelers van het seizoen nemen het tegen elkaar op, waardoor het toernooi bekend staat als het officieuze wereldkampioenschap van het tennis. Titelhouder is Novak Djokovic. [Radiowereld.NL]

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email