Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ilse DeLange uitgeroepen tot artiest van het jaar

Ilse DeLange is door luisteraars van 100%NL uitgeroepen tot artiest van het jaar. De zangeres mocht de bijbehorende award woensdagavond in ontvangst nemen in Amsterdam. Ook Marco Borsato, Niels Geusebroek, Nielson en Miss Montreal vielen in de prijzen.

Tijdens de live-uitzending van RTL Boulevard hebben de artiesten hun 100%NL Award in ontvangst mogen nemen van Maik de Boer. De uitreiking was ook te volgen op de radio in de ‘100%NL Awards Show’ op 100%NL.

Marco Borsato
Borsato’s plaat Duizend Spiegels werd verkozen tot album van het jaar. De zanger kon zelf niet aanwezig zijn bij de uitreiking, hij neemt rust na de tijdelijke beroerte die hem eind vorige maand trof. Borsato’s vaste componist John Ewbank nam de 100ProcentNL Award in ontvangst.

Niels Geusebroek
Geusebroek werd door ‘een zeer overtuigende meerderheid van luisteraars’ uitgeroepen tot nieuwkomer van het jaar. De 34-jarige zanger, bekend van hit als Take Your Time Girl en Year of Summer, versloeg Wudstik en Ivar Oosterloo.

Niels Geusebroek en Miss Montreal
Nielson en Miss Montreal voorkwamen dat Geusebroek met twee prijzen naar huis ging. Het duo sleepte de award voor hit van het jaar in de wacht met de zomerhit Hoe. Nielson en Miss Montreal lieten ook Julia van Nick & Simon achter zich.

Bløf
De mannen van Bløf kregen hun beeldje vorig jaar al. In juni kregen de Zeeuwen, die in 2012 hun twintigjarig jubileum vierden, de 100% NL Oeuvre Award 2013 voor hun gehele muzikale carrière.

De 100%NL Awards werden woensdag voor de vijfde keer uitgereikt. “We kunnen terugblikken op een fantastisch jaar voor de Nederlandse popmuziek“, vindt Roland Snoeijer, programmadirecteur van het radiostation. “Een jaar met vele grote Nederlandse radiohits en mooie albums. Ik denk dat we eigenlijk best trots mogen zijn op wat er in de Nederlandse popmuziek gebeurt.”

De prijzenregen vond plaats in Club Ziggo in Amsterdam. Vorig jaar vielen Bløf, Nielson, Nick & Simon en Gers Pardoel in de prijzen. [Radio.NL/Novum]