Minder uitzenduren voor Transportradio op 6095 KHz

Het truckersprogramma Onderweg, met presentator Bob van Beeten, van het internet radiostation Transportradio.nl, heeft geen geld meer om van maandag t/m vrijdag ook een uitzending van twee uur op de korte golf (6095 KHz) te verzorgen. Daarom zijn de uitzenddagen op dinsdag en donderdag geschrapt.

Doordeweeks wordt er van 10.00 tot 12.00 uur ’s morgens zendtijd gehuurd op een kortegolfzender (6095 KHz) nabij het Duitse Nauen. De organisatie heeft nu geen geld genoeg meer om de volle week de kosten van de zenderhuur te bekostigen.

Samen met de Nederlandse zender Mighty KBC wordt uitgezonden op de 6095 KHz. In het weekend is KBC er te horen. Het programma Onderweg is sinds 2005 het podium voor en van de Nederlandse chauffeur en de transportsector. Eerst bij de Wereldomroep, dat moest stoppen vanwege bezuinigingen, nu op Transportradio.

Transportradio Onderweg
Transportradio Onderweg wordt in de lucht gehouden door het bedrijfsleven en donateurs van Stichting Steun Onderweg. Deze stichting is in 2011 opgericht om het chauffeursprogramma op eigen kracht voort te kunnen blijven zetten. In 2012 en 2013 lukte het dankzij grote partners en donateurs om het programma te kunnen blijven uitzenden. Onderweg is en blijft ook te ontvangen via internet. Maar dat is voor een chauffeur in het buitenland al gauw erg kostbaar. Voor distributie in Nederland wordt nu ook gedacht aan de mogelijkheid van DAB+, maar ook hier zit een enorme kostenplaatje aan. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email