Radio 5 Nostalgia luisteraars kiezen ‘Het Dorp’ als favoriet

‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld is door Radio 5 en de luisteraars van de publieke zender gekozen tot beste plaat van zijn oeuvre. ‘Aan de Amsterdamse grachten’ komt op de tweede plaats. ‘Margootje’ staat op nummer 3. Deze week stemden luisteraars van Radio 5 Nostalgia op de meest favoriete liedjes van de dit jaar 40 jaar geleden overleden theatergrootheid.

Het Radio 5 Nostalgia programma Open Huis (EO) draait vanmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur de Top 3 van meest aangevraagde Sonneveld nummers.

De Top 3 is onderdeel van een week op het radiostation met veel aandacht voor Wim Sonneveld. Luisteraars maken nog t/m zondag 16 februari, via de programma’s van Radio 5 Nostalgia kans op kaarten voor ‘Radio 5 Nostalgia presenteert Sonneveld, een hommage’, op 5 maart in Koninklijk Theater Carré. Dit eerbetoon is opgezet, omdat het 40 jaar geleden is dat de theatergrootheid in onze hoofdstad overleed.

Een verteller neemt het publiek aan de hand van verhalen en anekdotes mee door het bewogen leven van Sonneveld. De vertellingen worden kracht bijgezet door zijn mooiste liedjes. De cast van Sonneveld de Musical, Rob de Nijs en Karin Bloemen zingen onder andere ‘Het Dorp’, ‘Aan De Amsterdamse Grachten’, ‘Catootje’ en ‘Moeder, Ik Wil Bij De Revue’.

Radio 5 Nostalgia zendt op vrijdag 7 maart van 14.00 tot 16.00 uur opnames van deze avond uit. uit [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten