Radio en tv verslaan internet voor verkiezingsinformatie

Negen van de tien kiezers laten zich vooral door radio en televisie informeren over de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Kiezers laten zich daarnaast ook goed voorlichten door kranten. Vier op de tien kiezers doen een test via online applicaties als kieskompas.nl en stemwijzer.nl.

Dertig procent zoekt via websites en social media naar informatie over partijen. Dat stelt onderzoeksbureau I&O Research.

Kiezers die traditionele media gebruiken, hebben vaak een voorkeur voor ouderenpartij 50Plus en het CDA, blijkt uit de peiling. De mensen die kieskompas en stemwijzer gebruiken, zeggen relatief vaak te kiezen voor D66, Groenlinks en Partij voor de Dieren, aldus de onderzoekers. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email