‘Gemiddelde leeftijd regionale kranten fors omlaag’

De regionale kranten van uitgever Wegener moeten verjongen. Wegener streeft naar een gemiddelde leeftijd van 43 jaar op de redacties binnen drie jaar. Dat meldt Villamedia woensdag op basis van bronnen. Een gemiddelde redacteur bij een titel van Wegener is nu 51 jaar oud.

De uitgever van onder meer De Stentor, Tubantia en De Gelderlander heeft het financieel zwaar in een krimpende krantenmarkt met dalende advertentie-inkomsten. Eerder dit jaar maakte Wegener bekend tussen 2015 en 2017 dertig miljoen euro te willen besparen. Mecom is eigenaar van Wegener. Dat Britse mediabedrijf eindigde 2013 met een verlies van bijna 65 miljoen euro.

De verjongingskuur is nodig om jongere lezers naar de regionale dagbladen te trekken. Ook moeten de inkomsten uit online activiteiten omhoog. Volgens de bronnen van Villamedia is jonger personeel bovendien goedkoper.

Directeur van Wegener Erik van Gruijthuijsen noemt de genoemde leeftijd geen harde eis, maar laat tegenover Villemedia weten dat er wel veranderingen plaats gaan vinden in de samenstelling van redacties. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email