Arnold Schwarzenegger speelt oude Terminator

Ook Terminators worden oud. “In Terminator: Genesis speel ik de bekende T-800, maar zijn huid is wat meer gerimpeld”, zegt Arnold Schwarzenegger (66).

Ook Terminators hebben niet het eeuwige leven. Dat laat Arnold Schwarzenegger weten in gesprek met MTV. “In Terminator: Genesis speel ik de bekende T-800, maar zijn huid is wat meer gerimpeld dan vroeger. Het gaat wat minder snel dan bij mensen, maar ook Terminators worden ouder.”

Terminator: Genesis is het vijfde deel in de Terminator-reeks. Net als in de vorige films speelt tijdreizen een belangrijke rol. “Er is dus een jonge versie van de T-800, maar die wordt later opnieuw geprogrammeerd door wie hem dan in het bezit krijgt”, vertelt de 66-jarige oud-politicus enigszins geheimzinnig over de film, die volgend jaar juli moet verschijnen.

“Verwacht dus veel interessante plotwendingen”, gaat de Oostenrijkse Eik enthousiast verder. “Ik heb er een goed gevoel over.” Waar de film precies over gaat, wordt nog geheimgehouden.

In elk geval heeft de Britse Game of Thrones-actrice Emilia Clarke getekend voor de rol van Sarah Connor. De Australiër Jason Clarke, die geen familie is, speelt haar zoon en verzetsleider John Connor. Jai Courtney heeft getekend voor de rol van de verzetsstrijder Kyle Reese, die uiteindelijk de vader van John Connor wordt.

Zo’n dertig jaar geleden speelde Schwarzenegger in The Terminator de inmiddels wereldberoemde robot uit de toekomst. Het was zijn eerste schurkenrol, een gewaagde zet van de opkomende actieheld, maar deze betekende wel zijn absolute doorbraak. En eigenlijk is het nog steeds zijn bekendste rol.

De oud-gouverneur van Californië is vanaf 15 mei te zien in de keiharde actiefilm Sabotage. Hierin speelt Schwarzenegger de leider van een antidrugseenheid wiens eenheid wordt beschuldigd van corruptie.

[NOVUM]