Limburgse band Rowwen Hèze staat centraal op Nederland 3

Nederland 3 staat woensdagavond 5 maart in het teken van de Limburgse band Rowwen Hèze. De avond start om 20.25 uur met Het Verhaal van Rowwen Hèze en wordt om 21.20 gevolgd door Rowwen Hèze Live in Concert.

Het verhaal van de band die bekendheid kreeg met de nummers ‘Bestel Mar’ en ‘Limburg (Kwestie Van Geduld)’ begon in 1985. Drie jonge jongens stapten op Jack Poels af met de vraag of hij, plaatselijk beroemd zanger zonder band, misschien in hun rockbandje wil zingen. Hij stemt toe, mits ze naast hun rockcovers ook een paar liedjes in het Limburgs in hun repertoire op willen nemen.

In deze documentaire komen niet de bandleden zelf, maar de mensen om hen heen aan het woord. Familie, vrienden en collega’s vertellen het verhaal van de band. In het programma wordt het leven van een Nederlandse zanger of band uitgelicht. Hoe is de muzikale carrière tot stand gekomen? Wat zijn de hoogte- en dieptepunten? Welke factoren hebben de artiesten gemaakt tot wie ze nu zijn? Het verhaal wordt verbeeld door archiefmateriaal en gesprekken met naasten. De Rowwen Hèze-avond op Nederland 3 eindigt met een concert. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten