Margreet Spijker presenteert laatste uitzending RTL nieuws

Margreet Spijker presenteert vrijdag voor de laatste keer het halfachtnieuws op RTL4. Spijker kreeg een maand geleden te horen dat RTL niet met haar verder wilde. Ze klonk ‘heel warm’, maar dat die manier van presenteren ‘iets van het verleden was’. “Het was niet urgent”, aldus de presentatrice.

Margreet Spijker was ‘flabbergasted’ toen ze hoorde dat er geen plaats meer voor haar is bij het RTL Nieuws. “Ik wilde de grand old lady van het nieuws worden“, zei Spijker, ze had totaal geen rekening gehouden met haar ontslag. Margreet Spijker wordt vervangen door Daphne Lammers.

Margreet zal vrijdagavond na 16 jaar dienst afscheid nemen van de kijker. “Ik weet nog niet precies wat ik ga zeggen. Ik ga met Roelof zitten om half acht en dan zie ik het wel.”

De 49-jarige Spijker, die bijna zestien jaar bij het RTL Nieuws werkte, heeft in ieder geval al één nieuw project omhanden. “Ik werd gebeld door Karin Bloemen, of ik mee wilde doen aan haar theatertoer. Als nieuwslezer op het podium.” [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten