NPO Best tijdelijk te ontvangen als ‘Zender van de maand’

Het digitale themakanaal NPO Best, normaal gesproken alleen te ontvangen via de duurdere abbonnementen van de kabelmaatschappijen, is in mei 2014 te ontvangen als ‘Zender van de maand’. Grote kabelmaatschappijen zoals Ziggo, UPC, KPN maar ook enkele kleinere bieden hun abonnees de kans om dit kanaal een maand lang gratis te bekijken.

Gedurende deze meimaand biedt NPO Best een programmering waarin Nederlandse televisieseries een hoofdrol spelen. Van recente Nederlandse producties tot nostalgische ‘classics’. Series als De Fabriek, Herenstraat 10, Dagboek van een Herdershond, Levenslied, Oud Geld, Medisch Centrum West en Floris zijn maar een greep uit het rijke aanbod van NPO Best in de maand mei. De echte liefhebbers genieten nog langer tijdens de marathons in de nachtelijke uren, waarin complete reeksen te zien zijn.

Programmering Meimaand Seriemaand
De verschillende series zijn vanaf donderdag 1 mei dagelijks te zien op NPO Best tussen 16.00 en 18.30 uur en van 19.00 tot 22.00 uur. In het middagblok ziet de kijker onder meer Fort Alpha en Medisch Centrum West. De avondprogrammering begint met de dagelijkse soap Onderweg naar Morgen om 19.00 uur, gevolgd door Spijkerhoek en Zeg ‘ns AAA. Tussen 21.00 en 22.00 uur is het tijd voor ‘klassiekers’ als De Fabriek, Dagboek van een Herdershond en Oud Geld. In het weekend zijn de avonturen van Floris in de middag te zien en de avond is gereserveerd voor actuele dramaseries als Levenslied en Bloedverwanten.

Daarnaast maakt de themazender het nieuwe programma Wat een drama voor Nederland 1 en NPO Best. Hierin komen acteurs, regisseurs en schrijvers van bekende dramaseries gezamenlijk aan het woord op locaties die bepalend zijn geweest. Zo keert Paul Verhoeven terug naar de opnamelocaties van Floris, blikt Jeroen Krabbé terug op Willem van Oranje en bezoekt Thom Hofman de plaats waar Het Wassende Water is opgenomen. Het programma is vanaf vrijdag 11 april wekelijks om 16.30 uur te zien op Nederland 1.

Vertrouwde programma’s
NPO Best zendt dit televisieseizoen dagelijks Laat de Leeuw en de talkshow Barend & Witteman uit. Ook de TROS TV Show op Reis, Villa Felderhof, Kopspijkers, De Rijdende Rechter Classics en Ook dat Nog! blijven deel uitmaken van de programmering van NPO Best in de maand mei. Op npobest.nl is een volledige lijst beschikbaar met alle kabelaanbieders en de wijze waarop zij NPO Best doorgeven. Wie geen duur abbonnement heeft kan via de site ook 24 uur per dag live kijken. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten