PodiumTV wordt de eerste Nederlandse evenementen tv-zender

Deze maand is een nieuwe televisiezender gestart met het uitzenden op de kabel en via internet. PodiumTV is via internet en via de kabel te zien in Friesland, Groningen Drenthe en een groot deel van Overijssel. Het programma van deze nieuwe commerciële evenementen televisiezender PodiumTV bestaat vooral uit veel (regionale) sport, bij voorkeur live.C

Daarnaast is er ruimte voor alle vormen van cultuur zoals muziek, theater, kunst, folklore en andere evenementen.

Met de nadruk op evenementen voor een breed publiek. Want het uitzenden van evenementen, bij voorkeur live, maar eventueel ook geregistreerd om op een later tijdstip in het geheel uit te zenden, is DE specialiteit van dit Friese mediabedrijf. “Hiermee onderscheidden wij ons van alle andere regionale televisie zenders, die slechts incidenteel een een programma live uitzenden.”

Kabel
PodiumTV is te zien op de kabels van Ziggo (kanaal 39), UPC (kanaal 35) en Kabelnet Noord (kanaal ). Het zendergebied bestrijkt de provincies Friesland, Groningen Drenthe en in Overijssel de gemeenten Hardenberg, Staphorst, Ommen en Steenwijkerland.

Televisiezender voor Noord Nederland
PodiumTV heeft bewust gekozen om de eerste televisiezender van Noord Nederland te worden. De bestaande regionalenzenders richten zich steeds meer op alleen regionaal nieuws en Sport en Cultuur krijgt in het gehele noorden steeds minder aandacht. Marketing technisch is het natuurlijk erg interessant om een grotere doelgroep na te streven.

Geschiedenis
Voorafgaand aan de start van het eigen kanaal heeft PodiumTV als producent al veel live programma’s in 2012 en 2013 voor achtereenvolgens Omrop Fryslan en GPTV gemaakt. Voor het grootste deel sport, maar ook muziek, een politiek debat en een uitzending vanaf de Uit-Markt in de Prinsentuin in Leeuwarden, allemaal live uit gezonden. Zo kon iedereen in Friesland toen beelden zien van bv kaatsen, fierljeppen, voetbal en wielrennen op Omrop Fryslan, welke geproduceerd werden door PodiumTV en via GPTV kon men kijken naar o.a. korfbal, schaatsen, ijshockey, basketbal, wielrennen en diverse voetbalwedstrijden. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten