Rockband Normaal stopt in 2015 met zomertoer

Normaal houdt in jubileumjaar 2015 op met de jaarlijkse zomertoer, beter bekend als veldtocht. Dat zegt een woordvoerder van de rockband uit de Achterhoek.

Normaal houdt in jubileumjaar 2015 op met de jaarlijkse zomertoer, beter bekend als veldtocht. Dat zegt een woordvoerder van de rockband naar aanleiding van berichtgeving in diverse media. “Na 2015 gaan we de concerten per aanvraag bekijken”, aldus de manager van de Achterhoekse band.

De toekomstige optredens van de band zijn afhankelijk van de gezondheid van de 67-jarige frontman Bennie Jolink, die sinds zijn geboorte aan astma lijdt. Voor zijn optredens gebruikt hij extra medicijnen.

Normaal bestaat in 2015 veertig jaar en staat daar uitgebreid bij stil. “Het is de bedoeling dat er meerdere, nieuwe albums uitkomen.” Hoeveel albums er uitkomen, is nog niet duidelijk. “Er wordt hard aan gewerkt.”

Er wordt ook gewerkt aan een documentaire over veertig jaar Normaal. “Deze film gaat echt over de band en alle bandleden.” In 2001 verscheen de docu Normaal: Ik Kom Altied Weer Terug over Jolink.

[NOVUM]