Prinses Laurentien in jury BNN-programma The Pitch op Ned3

Prinses Laurentien neemt in de eerste aflevering van het nieuwe BNN-programma The Pitch plaats achter de jurydesk. Dat heeft de omroep maandag bekendgemaakt. De eerste uitzending, die in het teken staat van laaggeletterdheid, wordt volgende week donderdag uitgezonden op Nederland 3.

In het programma presenteren drie jonge kandidaten een oplossing om een bepaald probleem op te lossen. In de eerste aflevering buigen de jongeren zich over een oplossing om laaggeletterdheid aan te pakken.

Laurentien, die tien jaar geleden de Stichting Lezen & Schrijven oprichtte, is benieuwd naar de oplossingen waar de kandidaten mee komen. “Ik kijk vooral naar de creativiteit van deze oplossingen en het bereik ervan, maar ook of er interessante partijen bij betrokken zijn”, verklaart de echtgenote van prins Constantijn.

Naast Laurentien zitten ook schrijver Abdelkader Benali, voorleesambassadeur Ruben Nicolai en taalambassadeur Rick Schmal in de eerste uitzending in de jury. Andere problemen die in het seizoen voorbij komen zijn onder meer jeugdcriminaliteit en hoe Nederland het WK voetbal kan winnen.

Patrick Lodiers staat de jongeren bij. “Het mooie aan jonge mensen is dat ze vaak een open vizier hebben, een niet-getroebleerde kijk en een ‘yes, we can’-mentaliteit“, zegt Lodiers in een vertaling. “Die kracht en energie los laten op grote bestaande problemen levert een uitvinderachtige zoektocht op.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten