Tegel voor Volkskrant-artikel over Henk Krol

Volkskrant-journalist Jeroen Trommelen heeft donderdag De Tegel in de categorie nieuws gewonnen. Met zijn artikel ‘Henk Krol betaalde zelf geen pensioenen’ laat hij journalisten van NRC Handelsblad, RTL Nieuws en KRO Brandpunt achter zich.

De journalistieke prijzen werden donderdagavond uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Trommelen was er zelf niet bij. Zijn dochter nam de prijs in ontvangst.

De Tegel in de categorie verslaggeving ging naar Jan Eikelboom en Ruth Vandewalle voor hun reportage over de oorlog in Syrië voor Nieuwsuur. Tom Kreling en Hugo Logtenberg kregen een Tegel voor een interview met oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers in NRC Handelsblad.

De onderzoeksprijs ging naar Hiske Versprille voor een artikel in Het Parool over de Amsterdamse ‘biefstukkoning’ Piet de Leeuw die zijn klanten al jaren paarden- in plaats van runderbiefstuk voorschotelt. De Tegel in de categorie achtergrond was voor Oeke Hoogendijk voor een documentaire over het Rijksmuseum voor Het Uur van de Wolf. Trouw-verslaggever Alwin Kuiken tot slot won de talentprijs. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten