Wilders: optreden Rutte in Jeugdjournaal walgelijk

PVV-leider Geert Wilders heeft geen goed woord over voor het optreden van premier Mark Rutte bij het Jeugdjournaal. De premier zei daar donderdagavond dat kinderen niet bang hoeven te zijn dat ze zomaar het land worden uitgezet.

“Walgelijk dat Rutte politiek bedrijft over de rug van kinderen”, twittert Wilders in reactie.

Rutte reageerde in het Jeugdjournaal op uitspraken van een Marokkaans meisje dat bang was geworden van uitspraken van Wilders over ‘minder Marokkanen’. Ze dacht dat ze Nederland uit moest, zei ze woensdag in het NOS-programma.

Rutte benaderde de redactie Jeugdjournaal vervolgens zelf met het aanbod hem over het onderwerp te interviewen. Hij noemde de gedachte van het meisje erg aangrijpend. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten