Geert-Jan Bogaerts nieuw hoofd VPRO Digitaal

Geert-Jan Bogaerts is per 1 april aangesteld als nieuw hoofd van de afdeling VPRO Digitaal. Hij volgt hiermee Erik van Heeswijk op. Bogaerts was eerder werkzaam als journalist bij De Volkskrant (onder meer als correspondent Brussel, 1997-2003), en was daar van 2003-2009 verantwoordelijk voor internet en online beleid.

Geert-Jan Bogaerts gaf met zijn bedrijf Raker de afgelopen jaren strategisch advies over het gebruik van nieuwe media bij onder meer Radio Netherlands Training Centre en is nu nog als praktijkdocent Internetjournalistiek en nieuwe media bij de Universiteit Groningen werkzaam.

Geert-Jan past met zijn brede ervaring in het profiel dat de VPRO heeft opgesteld voor deze functie: ruime praktische ervaring met digitale innovatie en ontwikkeling en het vermogen een bijdrage te leveren aan de strategische visie op de kansen voor de VPRO in een sterk turbulente media-omgeving.

Bogaerts: “Van alle omroepen maakt de VPRO de mooiste programma’s op televisie en radio, die ook nog eens op de meest innovatieve manieren aan het publiek worden getoond en digitaal worden verrijkt. Denk aan crossmediale projecten als Nederland van Boven, 3voor12, en Beagle: In het kielzog van Darwin. De omroepwereld is op dit moment bijzonder dynamisch. Het is een geweldige kans om te mogen meedenken over de betekenis van digitale mogelijkheden voor krachtige, op kwaliteitsprogramma’s gerichte omroepen als de VPRO. En het is een eer om in de voetsporen te mogen treden van mensen als Erik van Heeswijk en Erwin Blom, digitale pioniers in Nederland.”

Gerelateerde berichten