Radio 538 DJ Rick Romijn veroordeeld tot voorwaardelijke werkstraf

[Update] Radio 538 DJ Rick Romijn is door de rechtbank van Lelystad veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 100 uur met een proeftijd van twee jaar. Volgens de rechtbank is hij schuldig bevonden aan smaad, belaging en bedreiging. De officier van justitie had 120 uur werkstraf tegen hem geëist.

Volgens de rechtbank vond dit plaats tussen 26 oktober 2009 tot en met 14 april 2010. Er was oneinigheid met de ex-partner van de huidige vriendin van Rick Romijn over het betalen van alimentatie. De vriendin van Romijn heeft een dochter uit een eerdere relatie.

“De ex-partner heeft in 1999 de huidige vriendin van Romijn mishandeld en is daarvoor veroordeeld. Hij moest schadevergoeding betalen maar heeft dit nooit gedaan. Ook betaalde hij nooit, nu al 16 jaar, geen kinderalimentatie”, zegt de advocaat van Rick Romijn tegenover Radio.NL.

Uit stukken van de rechtbank blijkt dat de frustratie behoorlijk was opgelopen. Rick Romijn stuurde mailtjes met teksten als “ik weet je altijd te vinden” en “kijk je straks wel goed uit waar je heen gaat. En goed om je heen kijken. Ik gooi van de week even wat post bij je af. je tijd is geweest!”

Volgens de advocaat van Rick Romijn, die in het echte leven Richard Blokpoel heet, heeft de 538 DJ alleen maar geprobeerd om de ex-partner van zijn huidige vriendin aan te sporen om de alimentatie te betalen. “Hierbij heeft hij naar de mening van de verdediging niemand in strafrechtelijke zin bedreigd of onwaarheden verkondigd. Voor zover de rechtbank hier anders over dacht, is mijn cliënt in hoger beroep“, zegt zijn advocaat Lydia Plantenga. Wanneer deze zaak zal dienen is nog niet bekend.

Overigens kwam er maandagmiddag bij de redactie van Radio.NL een anomieme e-mail binnen dat verdacht veel leek op een persbericht van de rechtbank in Lelystad. Daarin stonden veel details over deze zaak in die niet tijdens de rechtszaak zijn behandeld. 538 onthoudt zich van commentaar omdat het een een privéaangelegenheid betreft.

Rick Romijn is dagelijks te horen in de ochtendshow van Edwin Evers in het Radio 538 programma ‘Evers Staat Op’ samen met Niels van Baarlen en nieuwslezer Henk Blok. [Radiowereld.NL]