Search
Close this search box.

Nederland krijgt Top 50 voor Vinyl Albums

Nederland krijgt binnenkort een aparte Vinyl Top 50 voor albums. Op 13 oktober presenteert de stichting Vinyl 50 de ‘vinyl album top 50’. Deze nieuwe albumlijst is onder andere gebaseerd op de elpee verkopen van een groot aantal toonaangevende independent platenwinkels in Nederland.

In oktober 1986 hield de toenmalige albumlijst op te bestaan als ‘exclusief vinyl domein’. De verkoop van cd’s bepaalde vanaf 1986 meer en meer de albumlijst, totdat het in 1991 helemaal gedaan was met de elpee.

De nieuwe Top 50 is een initiatief van de nieuwe Stichting Vinyl Top 50, een non-profit-project, opgezet door Peter Funcke, samen met Mariska Tuinier en Max Mollinger, veteranen uit de muziekindustrie.

“Wij hopen met deze album top 50 een bescheiden bijdrage te leveren aan de toenemende en spectaculaire groei van verkoop van vinyl in Nederland en derhalve Vinyl50.nl te laten uitgroeien tot een platform van belang”, aldus de initiatiefnemers. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten