Barbra Streisand schrijft hitlijstgeschiedenis

Barbra Streisand heeft met haar plaat Partners een record gescoord in de Amerikaanse hitlijst. Ze wist de afgelopen zes decennia een eerste plek te scoren.

Barbra Streisand heeft met haar 34e studioplaat Partners een record gescoord in de Amerikaanse hitlijst. De 72-jarige zangeres kwam met haar schijfje binnen op de eerste plek in de Billboard 200 en is daarmee de eerste artiest die sinds de jaren zestig elk decennium met minstens één album bovenaan in de hitlijst stond.

Partners, dat vorige week verscheen, is daarnaast haar tiende nummer 1-album. Alleen Elvis Presley, Bruce Springsteen en The Beatles stonden met meer schijfjes boven aan de hitlijst. De eerste keer dat de zangeres de lijst aanvoerde, was in 1964 met haar derde plaat, The Third Album. In 2009 stond ze voor de laatste keer op de eerste plek met haar 32e schijfje Love is the Answer.

Streisands nieuwste cd, waarop duetten met artiesten als John Mayer, Billy Joel en Barry Gibb staan, is dit jaar tot nu toe de bestverkochte plaat van een zangeres in de eerste week van verschijning. Het schijfje ging meer dan 196 duizend keer over de toonbank.

[NOVUM]