Beste radioprogramma Rick in de Morgen wint Gouden RadioRing

De Gouden RadioRing is gewonnen door het radioprogramma ‘Rick in de Morgen’, een programma van Rick van Velthuysen op Radio Veronica. De publieksprijs voor beste radioprogramma van het jaar werd uitgereikt door Leo van der Goot tijdens het RadioGala van het Jaar.

Voor de prijs, die voor de negende keer werd uitgereikt, waren verder ‘A State of trance’ en ‘Echte Jannen’ (Radio 1) genomineerd. Vorig jaar ging de felbegeerde ring naar Somertijd van Rob van Someren, eveneens op Radio Veronica.

Ik ben ongelofelijk trots en blij dat we de Gouden RadioRing eindelijk hebben gewonnen. Ik heb me de afgelopen maanden geschaamd voor de zender waar ik voor werk. Ik was niet gelukkig met hoe het ging. Ik ben gelukkig dat ik deze prijs win na jou, Rob van Someren.”, zo vertelde Van Velthuysen bij de uitreiking in Theater Gooiland in Hilversum.

Rick van Velthuysen liet ook weten zeer blij te zijn dat Erik de Zwart nu de leiding heeft over Radio Veronica.

Rick van Velthuysen: “Het is een waardering van onze luisteraars en het Nederlands publiek voor wat wij elke ochtend presenteren bij Radio Veronica. Alex Oosterveen, Arjen de Krantenman en ik willen iedereen bedanken voor het stemmen.”

Erik de Zwart, Station Director Radio Veronica: “Het team van Rick heeft deze ring zeker verdiend. Elk jaar strijden zoveel radioprogramma’s om de ring en wij hebben hem binnen. Radio Veronica draait de hits van je leven en zorgt er dus ook voor dat je daarmee prettig wakker wordt.”

De vakjury bestond in 2014 uit tien actieve radiomakers, vijf uit de publieke, vijf uit de commerciële sector. Minimaal twee juryleden werken niet bij popmuziekzenders, minimaal twee juryleden zijn vrouw.

De jury van 2014: Uunco Cerfontaine (voorzitter / Sky Radio Group), Rob Ester (Q-Music), Marijke Roskam (BNR NieuwsRadio), Merel Uffing (NPO Radio 6 Soul & Jazz), Giel Beelen (VARA 3FM), Florent Luyckx (media professional), Leo van der Goot (broadcasting consultent), Rob van Stuivenberg (luistercijferspecialist), Ronald Sebök (100%NL/Radio 10) en Tim Klijn (Radio 538). De gehele show is terug te kijken en te luisteren. [Radiowereld.NL]