Erik de Zwart: Bart van Leeuwen misschien terug op Veronica

Erik de Zwart sluit een terugkeer van Bart van Leeuwen bij Radio Veronica niet uit. Dit liet de station director van de radiozender weten op BNR Nieuwsradio. Op de vraag of Bart van Leeuwen weer terugkeert op Radio Veronica om de luistercijfers uit het slop te halen antwoordde De Zwart “Misschien”.

Bart van Leeuwen werd eind 2013, na 10 jaar “Goud van Oud” te hebben gepresenteerd, aan de kant geschoven door Radio Veronica. De zender ging een nieuwe koers varen, waardoor er onder meer voor Van Leeuwen geen plaats meer was.

De veranderingen bij Radio Veronica pakten anders uit als gepland, want het marktaandeel is de afgelopen twee jaar flink gedaald. Recent werd Erik de Zwart aangesteld als nieuwe station director.

Hij besloot dat Radio Veronica weer “een stoere zender moet worden.” Daarom is weer teruggekeerd naar de succesvolle formule met 80s en 90s hits.

Grote vraag is of Erik de Zwart ook de deejays weer terug gaat halen die Radio Veronica zo succesvol hebben gemaakt. Rob van Someren komt niet meer terug volgens De Zwart. Paul van Liempt stelde op BNR de vraag of Bart van Leeuwen terugkeert. De Zwart sloot dit niet uit. De vraag werd dan ook beantwoord met “misschien”.

De Zwart. “Toen ik in 1980 bij de Veronica Omroep Organisatie kwam, toen zat hij daar al. Hij heeft natuurlijk het zeezendertijdperk meegemaakt. Bart is een maatje van mij en het zou een beetje raar zijn als Bart en De Zwart niet weer eens wat samen deden.”

Ook onthulde De Zwart dat Radio Veronica nieuwe namen aan gaat trekken. Welke wilde hij nog niet onthullen. [Radiowereld.NL]