Nationale Wetenschapsquiz 2014 op 28 december bij de Vpro

Welke team gaat dit jaar met de eer strijken? Dit keer binden wetenschappers in de ‘Nationale Wetenschapsquiz’ de strijd aan met duurzame ondernemers. De 21ste editie van de Nationale Wetenschapsquiz is te zien op zondagavond 28 december bij de Vpro. Ook de kijkers kunnen thuis weer live via internet meespelen en hun wetenschapskennis testen.

De drie wetenschappers die de eer van de academische wereld verdedigen, zijn: Liesbeth van Rossum, Internist-Endocrinoloog verbonden aan het Erasmus Medisch Centrum, – Marileen Dogterom, hoogleraar Nanobiofysica verbonden aan de TU Delft en Vanessa Evers, hoogleraar Robotica van de Technische Universiteit Twente

De duurzame ondernemers die het opnemen tegen het team van wetenschappers, zijn: Boyan Slat, The Ocean Cleanup, Daan de Leeuw van De Dakdokters en Remco Wilcke, Vandebron.

Presentatie van de Nationale Wetenschapsquiz is in handen van Lottie Hellingman en Rob van Hattum. De muziek wordt verzorgd door DJ St. Paul.

Wie zelf ook wil meespelen kan inloggen op de Nationale Wetenschapsquiz. De antwoorden moeten uiterlijk op zondag 21 december om 24.00 uur binnen zijn. De antwoorden zijn te zien in de uitzending van de Nationale Wetenschapsquiz 2014 op zondag 28 december om 22.35 uur op NPO 2. Tijdens de uitzending is het ook mogelijk om mee te spelen via de website van de Vpro. Meteen na de uitzending maken NWO en VPRO bekend welke krantenlezer en tv-kijker de quiz het beste heeft gemaakt. De herhaling is te zien op dinsdag 30 december om 11.25 op NPO 2. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten