Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nu.nl verzorgt jaaroverzicht SBS 6

Over twee weken wisselen we 2014 in voor 2015 en dat gaat bij de SBS-zenders gepaard met een speciale programmering. SBS6 staat op 31 december in het teken van terugblikken, gezelligheid en familie met Het Jaaroverzicht van de website NU.nl, De 25 meest onvergetelijke tv-momenten van 2014 gepresenteerd door Henny Huisman en Het Beste van Komt een Man bij de Dokter.

SBS-programmering rondom de jaarwisseling
Hierna presenteren Do en Xander de Buisonjé live vanaf de Hofvijver in Den Haag het muzikale Staatloterij Oudejaarsfeest. Net5 gooit het de laatste dag van het jaar over de foute boeg met De Leukste Videoclips van het Foute Uur in samenwerking met Q-music. Veronica brengt het 538JingleBall Winterfestival en een nieuwjaarsdag waar je kater blij van wordt. Ook gaat op 1 januari om 12.00 uur de nieuwe vierde zender SBS9 van start met een filmmarathon.

SBS6
In samenwerking met de nieuwssite NU.nl zendt SBS6 op oudjaarsavond om acht uur voor het eerst Het Jaaroverzicht van NU.nl uit. In deze speciale uitzending komen de hoogtepunten van het nieuws in 2014 aan bod.

Henny Huisman presenteert aansluitend om half 9 De 25 meest onvergetelijke tv-momenten van 2014. Daarna tovert Het Beste van Komt een Man bij de Dokter een lach op ieders gezicht met de verfilmingen van de leukste moppen en sketches voor jong en oud.

Vervolgens schakelt SBS6 live met de Hofvijver in Den Haag waar Do en Xander de Buisonjé het grootste oudejaarsfeest van Nederland presenteren. Tijdens het Staatsloterij Oudejaarsfeest zijn er optredens te zien van Do, Xander en twee onbekende artiesten.

Het hoogtepunt van de avond voor SBS6 is de bekendmaking van de uitslag van de Staatsloterij Oudejaarstrekking en de vuurwerkshow. Het is voor het eerst sinds 250 jaar (in 1749) dat er weer groots vuurwerk wordt afgestoken vanaf de Hofvijver.

Net5 eindigt 2014 lekker fout
De oudjaarsavond van Net5 staat in het teken van foute, maar o zo herkenbare en populaire meezingnummers. Net als vorig jaar zijn de hele avond De Leukste Videoclips van het Foute Uur te zien. Deejays Mattie en Wietze van Q-music leiden om 20.30 uur de avond in. Er wordt afgeteld naar de allerleukste videoclip van het Foute Uur, die precies om 0.00 uur start. Op nieuwjaarsdag zendt Net5 de films Inside Man (20.30 uur) en Firewall (23.05 uur) uit.

Veronica
Op de eerste dag van het nieuwe jaar zijn, naast de herhalingen van de sitcoms Two and a Half Men (19.10 uur) en The Big Bang Theory (20.00 uur) bij Veronica, ook de films Scary Movie 4 (20.30 uur) en Scary Movie 3 (22.05 uur) te zien.

Veronica komt op oudjaarsavond met de drie meest recente Police Academy-films. Aansluitend zwaait Veronica het jaar muzikaal uit met het 538JingleBall Winterfestival, een compilatie van het tweedaagse winterfestival van Radio 538 met dj’s als Yellow Claw, Tiësto, Martin Garrix, Bingo Players en Nicky Romero.

SBS9 ziet op 1 januari het licht
Op de eerste dag van 2015 begint SBS9 om 12.00 uur met het uitzenden van een filmmarathon: Seabiscuit (12.00 uur), de premières van Flash of Genius (14.10 uur), Hamlet 2 (16.05 uur) en Sharpay’s Fabulous Adventure (17.30 uur), plus de film Wall-E (19.00 uur). Diezelfde avond wordt het filmslot om 20.30 uur afgetrapt met de tv-première van de met een Oscar-genomineerde titel Hereafter, met Matt Damon in de hoofdrol en geregisseerd door Clint Eastwood. [Radiowereld.NL]