Mark Huizinga wint Nationale 2014 Test

Mark Huizinga is de winnaar van BNN’s De Nationale 2014 Test. De judoka en olympisch kampioen beantwoordde 21 van de 25 vragen goed. Hij werd op de voet gevolgd door Ruud Feltkamp met zeventien goede antwoorden. Porno-actrice Bobbi Eden en EO-presentator Klaas van Kruistum deelden de derde plek met elk zestien juiste antwoorden.

De grote verliezer van de avond was singer-songwriter Stef Classens, die in juli nog tot winnaar werd uitgeroepen van het VARA-programma De beste singer-songwriter van Nederland. In de BNN-quiz die maandagavond werd uitgezonden, kwam hij niet verder dan zes juiste antwoorden.

Mark Huizinga won vorig jaar Expeditie Poolcirkel en in 2010 de Nationale IQ Test. “Het was erg leuk om het nieuws van het afgelopen jaar luchtig voorbij te zien komen in de show”, aldus Huizinga.

“Het was een doorlopende aha-erlebnis van grote kwesties tot triviale weetjes. Ik hou van spelletjes en helemaal van winnen. Ik heb een brede interesse en blijkbaar pik ik dan veel informatie op. Al kun je je ook afvragen of ik gewoon niets beters te doen had in 2014.”

De presentatie van De Nationale 2014 Test lag in handen van Geraldine Kemper en Ruben Nicolai. Andere deelnemers waren Radio Veronica deejay Rick van Velthuysen, Sofie van den Enk en Brownie Dutch. [Novum/Radio.NL]