RTL Nieuws-correspondent Olaf Koens journalist van het jaar

RTL Nieuws-correspondent Olaf Koens is Journalist van het Jaar. Koens krijgt de prijs voor zijn verslaggeving rond de vliegramp MH17. Volgens het juryrapport toont Koens zich als ‘een allround verslaggever die zowel voor de krant als voor televisie zijn publiek meeneemt in zijn eigen verbazing’. Ook roemt de jury het feit dat de correspondent kalm en feitelijk blijft.

De correspondent, die ook voor de Volkskrant werkt, was ook als één van de eerste buitenlandse journalisten op de rampplek in Oekraïne. Zijn tweets over wat hij zag op de rampplek werden veel gelezen. Mede daarom werd hij dit jaar ook al uitgeroepen tot meest invloedrijke twitteraar.

Eerder winnaars van De Journalist van het Jaar zijn: Joris Luyendijk (2006), Ben Rogmans (2007), Bram Vermeulen (2008), Antoinette Hertsenberg (2009), Robert Chesal en Joep Dohmen (2010), Brenno de Winter (2011), Hans Jaap Melissen (2012) en Rob Wijnberg (2013). De Journalist van het Jaar wordt gekozen door de redactie van Villamedia en de redactie-adviesraad. [RTL Nieuws/Radio.NL]

Gerelateerde berichten