RTL Ventures vergroot belang in Squla

RTL Ventures breidt zijn belang in het educatieve online oefenprogramma voor kinderen, Squla, uit met 17%. Dit maakt de investeringstak van RTL Nederland vandaag bekend. Het economische belang van RTL Ventures in Squla stijgt hiermee van 20,3% naar 37,3%.

Nicolas Eglau, directeur Ventures bij RTL Nederland: “Squla heeft een indrukwekkende groei laten zien dankzij de inspanningen van een krachtig team, optimalisatie van het product en marketing. Onze investering onderstreept geloof in dit innovatieve concept. We zien volop mogelijkheden voor verdere groei in Nederland en over de landsgrenzen. We kijken er dan ook naar uit om samen met het Squla team, huidige en toekomstige aandeelhouders waarde te creëren en Squla verder uit te bouwen.”

Sinds april 2013 is het aantal abonnees gegroeid van 33.000 naar 82.000. Inmiddels maken meer dan 4.000 scholen in Nederland gebruik van Squla. Ook het buitenland toont sterke interesse voor dit platform. Squla werkt dan ook hard aan zijn internationale ambities. In 2014 zijn er Amerikaanse en Poolse versies van het product (app en web), volledig afgestemd op het lokale onderwijsprogramma, gelanceerd. In 2015 volgt verdere internationale uitbreiding.

André Haardt, CEO en oprichter Squla: “Squla is in Nederland uitgegroeid tot marktleider op het gebied van online educatie voor kinderen op de basisschool. Onze unieke aanpak, waarbij we het voor kinderen èn hun ouders leuk maken om thuis te oefenen voor school, werpt zijn vruchten af. 96% van de gebruikers zijn tevreden over Squla, reeds 50% van de scholen beveelt Squla aan voor thuisgebruik en ruim 20.000 leerkrachten gebruikt Squla in de klas. We zien dan ook grote kansen buiten Nederland voor dit succesvolle concept en gaan, gesteund door RTL en zijn internationale netwerk, Squla uitbouwen tot de wereldwijde marktleider in online leren voor basisschoolkinderen.”

Feiten
– Squla is een online leeromgeving speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik. Het bevat leerzame quizzen, games en instructiefilmpjes die aansluiten bij de lesstof in alle vakken van groep 1 t/m 8.
– Squla is in 2010 gelanceerd en liet in 2014 een positieve cashflow zien.
– Sinds de start heeft Squla meer dan 100.000 quizvragen, 400 uitlegvideo’s en een twintigtal educatieve games ontwikkeld.
– Squla biedt ook spellen op tablet aan die offline kunnen worden gespeeld. Hierdoor kunnen kinderen ook onderweg of buitenshuis oefenen.
– De apps van Squla zijn met in totaal 500.000 downloads de meest gedownloade educatieve apps in Nederland.
– In april 2013 nam RTL Ventures een belang in Squla.
– Oprichter André Haardt blijft CEO en de grootste aandeelhouder.

Nicolas Eglau, directeur Ventures bij RTL Nederland, over de groeimarkt educatie: “Ook in meer traditionele markten als educatie doet de digitale revolutie volop zijn intrede. Door technologische ontwikkelingen worden leervormen geoptimaliseerd en wordt het online leren interactiever en persoonlijker. E-learning wordt daarmee steeds aantrekkelijker. De kracht van Squla is dat zij in een voortijdig stadium op deze ontwikkelingen hebben ingespeeld. Het bedrijf is in korte tijd uitgegroeid tot dè autoriteit op het gebied van e-learning voor kinderen.”

RTL Ventures
RTL Ventures is de investeringstak van het allround media en entertainmentbedrijf RTL Nederland. RTL Ventures richt zich op het benutten van new business kansen op uiteenlopende consumentenmarkten. Dit doet ze vanuit eigen kracht of door te investeren in snel groeiende bedrijven met een bewezen concept die zich met funding en de inzet van RTL media en expertise versneld verder kunnen ontwikkelen. Datingsite Pepper, restaurant reserveringssysteem Couverts en online fashion platform Miinto (joint venture met Miinto International) maken naast het online oefenprogramma Squla en online cursusaanbieder Dutch Learning Company (bekend van o.a. iedereenEHBO) deel uit van RTL Ventures. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten