VARA komt met geschiedenisserie over arbeider

De VARA komt in het najaar van 2015 met de tiendelige televisieserie De Strijd, over de geschiedenis van de arbeider. Gerdi Verbeet, voormalig Tweede Kamer-voorzitter, gaat het programma presenteren.

De reeks komt onder eindredactie van Kees Driehuis. De serie, die gaat over de opkomst van vakbonden en politieke partijen aan het eind van de negentiende eeuw, wordt gemaakt in het kader van de negentigste verjaardag van de voormalige arbeidersomroep. Daarom wordt in de serie ook stilgestaan bij de oprichting van de VARA in 1925.

Het rijke verleden van de arbeidersbeweging wordt niet neergezet, zo is de bedoeling, als een saaie geschiedenisles, maar in boeiende verhalen. De redactie gaat ook op zoek naar persoonlijke verhalen van (oud)arbeiders en naar persoonlijke getuigenissen van de opkomst van de arbeiders, zoals brieven, dagboeken, schilderijen en liedjes. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten