Search
Close this search box.

3FM deejays maken radio-uitzending voor en over doven

De radio-uitzending van Barend van Deelen en Wijnand Speelman op 3FM staat zondag (22 februari) in het teken van doven en slechthorenden. Wat weten wij eigenlijk over doven en slechthorenden? Kunnen zij überhaupt van muziek genieten? En wat voor soort muziek vinden zij dan fijn om naar te luisteren?

In de uitzending (zondagavond 18:00-20:00 uur ) zijn Vera van Dijk (20 jaar) en Jarzhinio Curiel (31 jaar) te gast.

Vera is doof geboren, maar kan sinds twee jaar door een cochleair implantaat toch geluiden opvangen . Vorig jaar kreeg Vera een op maat gemaakt concert van Kyteman.

Het optreden dat Kyteman voor haar gaf was het allereerste concert dat ze bijwoonde. Jarzhinio werkt voor Stichting Sencity, een organisatie die internationale muziekevenementen organiseert voor doven, slechthorenden en horenden.

Barend en Wijnand: “Veel mensen hebben geen idee tegen welke obstakels doven en slechthorenden aanlopen in het dagelijks leven. De passie die wij bijvoorbeeld voor muziek hebben, is voor hen niet vanzelfsprekend.

Zo zijn er nog veel meer zaken die voor ons normaal zijn en voor hen vreemd. Met onze uitzending willen we die onwetendheid bij mensen wegnemen en zo meer begrip kweken voor doven en slecht horenden”. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten