Belgische tv-makers hacken radiostations in de file (filmpje)

Luisteraars van onder meer Studio Brussel en Klara in de dagelijkse ochtendfiles naar Brussel zullen begin deze maand vreemd op hebben gekeken toen ze opeens “Radio Embrayage” hoorden in plaats van hun favoriete zender. Het bleek een stunt te zijn van Lieven Scheire voor zijn nieuwe tv-programma.

Afgelopen woensdag was op startte op de Vlaamse publieke zender Een het programma programma “De Schuur van Scheire”. In dit wetenschapsmagazine brengt Lieven Scheire, ook bekend van BNN Proefkonijnen op NPO3, wetenschap en techniek op een entertainende manier tot leven brengt.

Samen met Henk Rijckaert, Bart van Peer en Kurt Beheydt prutst Scheire toestellen open en verzinnen ze wetenschappelijke spelletjes en proberen gadgets uit. Zo leggen ze uit hoe je dagelijks technologie en wetenschap gebruikt zonder het te beseffen en demonstreren ze hoe je die kennis kunt misbruiken om je eigen wereld meer awesome te maken. Dit met een flinke dosis humor.

Zo onderzochten ze onder meer hoe radiofrequenties werken en hoe je ze kunt overnemen.. Met een in de auto gebouwde zender maakten ze zeer lokale radio tijdens de ochtendspits rondom Brussel. Met jingles als “What a file” en Was het nu 70, 80 of 90 km per uur” nam Radio Embrayage verschillende radiostations over. Het leverde hilarische momenten op in de file. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten