Berlusconi-imperium voelt crisis

Het imperium van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi heeft het zwaar door de economische crisis. Vrijdag werd bekend dat het investeringsfonds van de familie een belang van krap acht procent in mediaconcern Mediaset heeft verkocht, om de eigen financiële reserves aan te vullen.

Houdstermaatschappij Fininvest verkocht 7,8 procent van haar belang in Mediaset waarmee de kas van het investeringsfonds van Berlusconi met 377 miljoen euro werd gespekt. Volgens Fininvest wordt het geld gebruikt voor investeringen voor een meer divers portfolio.

Mediaset
De investeringen van de familie Berlusconi hebben flink te lijden door de kwakkelende Italiaanse economie. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend, maar de voortekenen zijn niet rooskleurig gelet op het verlies van 46,8 miljoen euro van Mediaset in de eerste negen maanden van het jaar. Ook uitgever Mondadori, dat eveneens bij Fininvest hoort, boekte over de eerste negen maanden een miljoenenverlies. In 2013 eindigde Fininvest in totaal circa 430 miljoen euro in het rood. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email